València: l’ampliació del Port i dels aeroports és insostenible!

Visita del Ministro a las instalaciones del puerto de València

Voro Torrijos. Levante-emv.com

Com que diuen que el món s’acaba, les organitzacions empresarials exigeixen que hauria de ser amb una orgia constructora. Volen imposar-ho tot sense importar-los les seqüeles socials, econòmiques i ambientals. Gràcies al servilisme dels partits sistèmics, pretenen tirar endavant projectes tan agressius com els de l’ampliació del port, de l’aeroport de València i del d’Alacant-Elx. I per arrodonir-ho, el Banc d’Espanya acaba de pidolar l’edificació de 600.000 pisos per a l’any 2025 –quan ja n’hi ha 4 milions de buits!

Com diu la dita: qui té el cul llogat, no caga quan vol! Uns partits, com el PP i Vox peguen la cabotada de manera decidida i d’altres com el PSOE, tant si són al governen com a l’oposició, addueixen sempre les mateixes miserables ‘raons d’estat’ –com si això fos una patent de cors per a escapolir-se de qualsevol responsabilitat.

Per la seua banda, el soci minoritari del govern espanyol, marejat com un allioli, declara que està en contra d’atrocitats com l’ampliació del port de València, però no s’alça de la taula del Consell de Ministres (19-12-2023) quan s’hi aprova un pressupost de 656 M€ per a la seua construcció, tot i tractar-se d’una obra totalment innecessària, balafiadora i contraproduent. Una patètica decepció!

Fa pocs dies, AENA (gestionada pel PSOE) ha proclamat que s’ampliaran els aeroports de Manises i d’Alacant-Elx. La notícia ha fet botar espurnes en pobles pròxims a les pistes d’aterratge, que han posat el crit al cel. A encomiar l’insòlit cas de l’Ajuntament de Xirivella (amb alcalde del PP) que, a instàncies d’una iniciativa veïnal, ha fet un Fuenteovejuna a partir de la presentació d’una moció que ha unit tots els colors polítics del consistori.

Així mateix, els Ajuntaments de Manises i de Quart han pres la drecera de Xirivella i ambdues batllies –regides pel PSOE–, s’han oposat categòricament al propòsit d’AENA. Saben ben bé que això és ploure sobre mullat (i a més… pagar el beure) en una comarca massa castigada per la pol·lució ambiental i acústica. Que suposaria una ampliació de l’embat contra la salut i el benestar de la població, per l’increment del 65% del trànsit aeri. I seguir bevent oli per obra i gràcia dels dirigents del seu mateix partit a Madrid. Una vexatòria paradoxa!

És inhumà que desenes de milers de persones hagen de patir situacions tan angoixants, dia sí i l’altre també. Resulta inadmissible haver de tancar portes i finestres, amb pany i forrellat, per tractar de reduir una perillosa i estressant visita aèria incessant, que a penes dóna un respir de tres o quatre hores en tota una nit. Una atronadora gota malaia, un insalubre calvari que converteix els habitatges en espais inhòspits.

La dosi de soroll que pertorba Manises, Quart, Xirivella, Aldaia o el Barri del Crist augmentarà en cas de consentir un nou atac com el que planteja la patronal i els gestors de la cosa pública. Amb un increment dels efectes adversos: trastorns del son, cardiovasculars, pèrdua d’audició, afectació sobre el rendiment escolar, malalties mentals… Un atemptat en tota regla, nodrit impunement. Haurem de fer tots els impossibles per tal d’evitar-ho!


La ampliación del puerto y de los aeropuertos es insostenible

Como dicen que el mundo se acaba, las organizaciones empresariales exigen que debería ser con una orgía constructora. Quieren imponerlo todo sin importarles las secuelas sociales, económicas y ambientales. Gracias al servilismo de los partidos sistémicos, pretenden sacar adelante proyectos tan agresivos como los de la ampliación del puerto, del aeropuerto de Valencia y del de Alicante-Elche. Y para redondearlo, el Banco de España acaba de pillar la edificación de 600.000 pisos para el año 2025 –cuando ya hay 4 millones vacíos!

Como dice el dicho: ¡quién tiene el culo alquilado, no caga cuando quiere! Unos partidos, como el PP y Vox lo confirman de manera decidida y otros como el PSOE, tanto si están en el gobiernan como en la oposición, aducen siempre las mismas miserables ‘razones de estado’ –como si esto fuera una patente de corso para escabullirse de cualquier responsabilidad.

Por su parte, el socio minoritario del gobierno español, mareado como un ajoaceite, declara que está en contra de atrocidades como la ampliación del puerto de Valencia, pero no se alza de la mesa del Consejo de Ministros (19-12-2023) cuando se aprueba un presupuesto de 656 millones € para su construcción, a pesar de tratarse de una obra totalmente innecesaria, despilfarradora y contraproducente. ¡Una patética decepción!

Hace pocos días, AENA (gestionada por el PSOE) ha proclamado que se ampliarán los aeropuertos de Manises y de Alicante-Elche. La noticia ha hecho botar chispas en pueblos próximos a las pistas de aterrizaje, que han puesto el grito en el cielo. A encomiar el insólito caso del Ayuntamiento de Xirivella (con alcalde del PP) que, a instancias de una iniciativa vecinal, ha hecho un Fuenteovejuna a partir de la presentación de una moción que ha unido todos los colores políticos del consistorio.

Asimismo, los Ayuntamientos de Manises y de Quart han tomado el atajo de Xirivella y ambas ediles –regidas por el PSOE–, se han opuesto categóricamente al propósito de AENA. Saben muy bien que esto es llover sobre mojado (y además… pagar la bebida) en una comarca demasiado castigada por la polución ambiental y acústica. Que supondría una ampliación del embate contra la salud y el bienestar de la población, por el incremento del 65% del tráfico aéreo. Y seguir bebiendo aceite por obra y gracia de los dirigentes de su mismo partido en Madrid. ¡Una vejatoria paradoja!

Es inhumano que decenas de miles de personas vayan a sufrir situaciones tan angustiantes, día sí y el otro también. Resulta inadmisible tener que cerrar puertas y ventanas, con candado y horror, para tratar de reducir una peligrosa y estresante visita aérea incesante, que apenas da un respiro de tres o cuatro horas en toda una noche. Una atronadora gota malaya, un insalubre calvario que convierte las viviendas en espacios inhóspitos.

La dosis de ruido que perturba Manises, Quart, Xirivella, Aldaia o el Barrio del Cristo aumentará en caso de consentir un nuevo ataque como el que plantea la patronal y los gestores de la cosa pública. Con un incremento de los efectos adversos: trastornos del sueño, cardiovasculares, pérdida de audición, afectación sobre el rendimiento escolar, enfermedades mentales… Un atentado en toda regla, nutrido impunemente. ¡Tendremos que hacer todos los imposibles para evitarlo!

Compartir:

Next Post

Organizaciones de estudiantes palestinos saludan la Intifada estudiantil en EEUU

Dom Abr 28 , 2024
Redacción. Samidoun.net Declaración de las uniones estudiantiles de la Franja de Gaza sobre la Intifada estudiantil en Estados Unidos Nosotros, los estudiantes de Gaza, saludamos a los estudiantes de la Universidad de Columbia, la Universidad de Yale, la Universidad de Nueva York, la Universidad de Rutgers, la Universidad de Michigan […]
Foto y logo de organizaciones de estudiantes de Gaza

Boletín semanal de novedades

Recibe en tu email un correo semanal con todas las nuevas entradas publicadas en esta web

Sumario