La Aministía y una Triple A con muchas patas

Manifestación contra la Amnistía en Madrid

Voro Torrijos. Levante-emv.com

Ayuso, Aznar i Aguirre: la nova Triple A?

Si les mòmies d’Aznar i d’Aguirre s’havien mantingut en els darrers mesos a una certa distància de la primera línia política, de sobte irrompen com elefants en la cristalleria del seu propi partit i de la tèrbola actualitat. Uns moviments que deixen ben palès que Feijóo és un inútil titella, un serf obedient –però molt ben pagat– fins que li toque deixar pas a la més llesta de la classe, l’actual presidenta de Madrid i cierra España.

I com tot apunta, D. Ayuso, també anomenada la Le Pen espanyola, podria ser una excel·lent carta electoral –per molt barroera que siga, o justament per això– guardada a la mànega dels seus mentors adés al·ludits. I convertir-se –com molt bé va assenyalar fa un parell d’anys el setmanari alemany Der Freitag– en la nova Isabel la Catòlica. I així, poder aspirar a la més alta unitat de destí en l’universal –posada en perill constantment per les forces centrífugues catalanistes. Nyas, coca!

Per la seua banda, J. M. Aznar tampoc no es queda curt en les seues vel·leïtats reaccionàries. Queda tan lluny aquell 1996, quan era amic de Gadafi o es vantava de parlar català en la intimitat per tal de guanyar-se els vots de J. Pujol i aconseguir ser investit! Molt poc li va durar al xic la màscara de desllavassada tolerància i de fals progressisme. No tardà gaire a representar el paper que més li ha acompanyat des de ben jovenet –quan militava en el falangisme–: la d’un renascut Cid Campeador, per salvar Espanya de l’amenaça roja i separatista!

I per acabar-ho d’adobar, resulta imprescindible esmentar com a destacada figura salva pàtries, la colèrica E. Aguirre: d’afilada llengua bífida, tan verinosa com les que més i expresidenta de la C. de Madrid en la dècada més àlgida de malbarataments, corrupció i privatitzacions. Mestra del cinisme, dels subterfugis i del populisme més agosarat; que mai no ha condemnat ni renegat del franquisme, apareix com un bumerang fatídic per a posar en solfa, junt a Aznar i Ayuso, un PP més radicalitzat en el camí de la recuperació del vot més extremista –ara atresorat per Vox– i així aspirar a una majoria absoluta que puga catapultar-lo a la Moncloa. 

Aquesta tàctica de dretització extrema concorda amb les paraules del mateix A. N. Feijóo quan va fer referència a la Triple A que havien aconseguit a Madrid –tot fent una maliciosa gracieta– i demanant que hauria de ser la punta de llança per a conquerir Espanya. Un esgarrifós comentari, fet justament en el 46è aniversari de la setmana negra de gener de 1977 en què membres de l’original Triple A (Aliança Apostòlica Anticomunista) van assassinar l’estudiant A. Ruiz en una manifestació proamnistia i cinc persones en la coneguda com a matança d’Atocha, al despatx laboralista de CCOO.

I quin és un dels motius més recurrents que empren per a tocar la fibra dels seus votants i activar un nou prietas las filas? Doncs, l’anticatalanisme pur i dur. I en concret, amb tot allò que fa referència a una eventual llei d’amnistia que podria obrir la porta a facilitar la investidura de Sánchez –i exonerar més de 4.000 persones represaliades per haver participat en el referèndum de l’1 d’octubre de 2017. Una porta que els carques de F. González i d’A. Guerra també li volen tancar en els morros.

Si las momias de Aznar y de Aguirre se habían mantenido en los últimos meses a una cierta distancia de la primera línea política, de repente irrumpen como elefantes en la cristalería de su propio partido y de la turbia actualidad. Unos movimientos que dejan bien patente que Feijóo es un inútil títere, un serf obediente –pero muy bien pagado– hasta que le toque dejar paso a la más lista de la clase, la actual presidenta de Madrid y cierra España.

Y como todo apunta, D. Ayuso, también llamada la Le Pen española, podría ser una excelente carta electoral –por muy bruta que sea, o justamente por eso– guardada en la manga por sus mentores antes mentados. Y convertirse –como muy bien señaló hace un par de años el semanario alemán Der Freitag– en la nueva Isabel la Católica. Y así, poder aspirar a la más alta unidad de destino en lo universal –puesta en peligro constantemente por las fuerzas centrífugas catalanistas. Toma, coca!

Por su parte, J. M. Aznar tampoco se queda corto en sus veleidades reaccionarias. Queda tan lejos aquel 1996, cuando era amigo de Gadafi o se jactaba de hablar catalán en la intimidad para ganarse los votos de J. Pujol y conseguir ser investido! Muy poco le duró al chico la máscara de deslavazada tolerancia y de falso progresismo. No tardó mucho en representar el papel que más le ha acompañado desde muy jovencito –cuando militaba en el falangismo–: la de un renacido Cid Campeador, para salvar a España de la amenaza roja y separatista!

Y para acabarlo de adobar, resulta imprescindible mencionar como destacada figura salva patrias, la colérica E. Aguirre: de afilada lengua bífida, tan venenosa como las que más y expresidenta de la C. de Madrid en la década más álgida de derroches, corrupción y privatizaciones. Maestra del cinismo, de los subterfugios y del populismo más agobiante; que nunca ha condenado ni renegado del franquismo, aparece como un bumerán fatídico para poner en solfa, junto a Aznar y Ayuso, un PP más radicalizado en el camino de la recuperación del voto más extremista –ahora atesorado por Vox– y así aspirar a una mayoría absoluta que pueda catapultarlo a La Moncloa.

Esta táctica de derechización extrema concuerda con las palabras del propio A. N. Feijóo cuando hizo referencia a la Triple A que habían conseguido en Madrid –todo haciendo una maliciosa gracieta– y pidiendo que debería ser la punta de lanza para conquistar España. Un desgarrador comentario, hecho justamente en el 46º aniversario de la semana negra de enero de 1977 en el que miembros del original Triple A (Alianza Apostólica Anticomunista) asesinaron al estudiante A. Ruiz en una manifestación proamnistía y cinco personas en la conocida como matanza de Atocha, en el despacho laboralista de CCOO.

¿Y cuál es uno de los motivos más recurrentes que emplean para tocar la fibra de sus votantes y activar un nuevo prietas las filas? Pues el anticatalanismo puro y duro. Y en concreto, todo lo referente a una eventual ley de amnistía que podría abrir la puerta a facilitar la investidura de Sánchez –y exonerar a más de 4.000 personas represaliadas por haber participado en el referéndum del 1 de octubre de 2017. Una puerta que los carcas de F. González y de A. Guerra también le quieren cerrar en los morros.

Compartir:

Next Post

Segundo Encuentro Nacional de Perú en lucha

Dom Oct 1 , 2023
Convocatoria Segundo Encuentro Nacional de las 26 Regiones y de los Pueblos organizados del Perú «¡Por una nueva democracia, soberanía y derechos humanos!  ¡Todo nos une! ¡nada nos separa! ¡Continuar la lucha contra la coalición golpista, mafiosa, corrupta, totalitario neofascista, violentista y asesina de la ultra derecha. ¡por una Nueva […]
Cartel de la Convocatoria al II Encuentro Nacional Perú

Boletín semanal de novedades

Recibe en tu email un correo semanal con todas las nuevas entradas publicadas en esta web

Sumario